ΕΙΣΟΔΟΣ    |    ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
  |   0,00€
 
  
Κατηγορίες


Νέα - Ανακοινώσεις


ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ »

Ενδοδαπέδια θέρμανση

» Αρχική » Συχνές ερωτήσεις » Ενδοδαπέδια θέρμανση

 Τι είναι η ενδοδαπέδια θέρμανση;
Η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι μια αξιόπιστη και αποτελεσματική μορφή θέρμανσης που χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στις χώρες της Ευρώπης. Η θερμότητα διαχέεται ομοιόμορφα στο χώρο κυρίως μέσω θερμικής ακτινοβολίας, ζεσταίνοντας τον και προσφέροντας μια αίσθηση θερμικής θαλπωρής, με χαμηλό λειτουργικό κόστος. Η ενδοδαπέδια θέρμανση μπορεί να εφαρμοστεί σε νέες κατοικίες, ανακαινίσεις ή και επεκτάσεις κτιρίων.

 

 

Λειτουργεί με νερό χαμηλής θερμοκρασίας που κυκλοφορεί σε σωλήνες εγκιβωτισμένους στο δάπεδο. Οι ρυθμιστικοί διακόπτες του συλλέκτη, ελέγχουν την ροή του νερού ανάλογα με την επιθυμητή θερμοκρασία που έχει οριστεί από τον θερμοστάτη χώρου.

 

 

Κανένας. Ο σωλήνας Como-floor που χρησιμοποιείται, παράγεται από δικτυωμένο πολυαιθυλενίου υψηλής αντοχής σε θερμοκρασίες και φέρει φραγή οξυγόνου. Η παραγωγή και ο έλεγχος ποιότητας του σωλήνα είναι σύμφωνοι με την Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς και τα Γερμανικά DIN. Οι φυσικές και μηχανικές αντοχές του σωλήνα είναι πιστοποιημένες από το γερμανικό ινστιτούτο SKZ με αριθμό πιστοποιητικού Α 400 ενώ η φραγή οξυγόνου είναι πιστοποιημένη από το γερμανικό ινστιτούτο MPA-NRW σύμφωνα με το πρότυπο DIN 4726.

 

 

Ναι. Σε περίπτωση που προκληθεί βλάβη στο σωλήνα κατά τη διάρκεια εργασιών, (π.χ. τρύπημα σωλήνα) υπάρχει η δυνατότητα με ειδικό στεγανό εξάρτημα να αποκατασταθεί.

 

 

Ο συλλέκτης της ενδοδαπέδιας θέρμανσης πρέπει να είναι τύπου μπάρας χωρίς ενώσεις για μεγαλύτερη στεγανότητα και να φέρει ρυθμιστικούς διακόπτες και βαλβίδες για την τοποθέτηση ηλεκτροθερμικών κινητήρων προκειμένου να γίνεται σωστά και βάσει μελέτης η ρύθμιση των κυκλωμάτων και ο έλεγχος λειτουργίας κάθε χώρου.

 

 

Λόγω των διαφορετικών απαιτήσεων κάθε κατασκευής και των ιδιαιτεροτήτων της εφαρμογής η μελέτη είναι απαραίτητη. Πρέπει λοιπόν, να ακολουθείτε κατά γράμμα από εξειδικευμένο συνεργείο, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής, απρόσκοπτη και οικονομική λειτουργία του συστήματος βάσει των απαιτήσεων του εκάστοτε εργοδότη.

 

 

Όχι. Όταν ακολουθηθεί πιστά μία μελέτη ενδοδαπέδιας θέρμανσης κατά την εφαρμογή της, τότε επιτυγχάνεται η επιθυμητή θερμοκρασία του χώρου, χωρίς η θερμοκρασία του δαπέδου να υπερβαίνει τους 29oC. Σε αυτή την θερμοκρασία το δάπεδο είναι ζεστό και άνετο ώστε να περπατά κανείς, ακόμη και με γυμνά πόδια.

 

 

Όλοι οι τύποι δαπέδου μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια ενδοδαπέδια θέρμανση, αρκεί η μελέτη εγκατάστασης να προϋποθέτει κάτι ανάλογο ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή, ασφαλής και οικονομική λειτουργία της.

 

 

Γενικά, η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι πιο ακριβή από ότι η θέρμανση με σώματα αλλά προσφέρει εξοικονόμηση στους λογαριασμούς. Η απόσβεση της επένδυσης αυτής πραγματοποιείται γρηγορότερα λόγω του χαμηλού κόστους λειτουργίας και συντήρησης. Τέλος, πέρα των ιδανικών συνθηκών ευεξίας και θερμικής θαλπωρής που προσφέρει, η ενδοδαπέδια θέρμανση προσθέτει αξία στην κατασκευή .

 

 

Ακριβώς λόγω του ότι η μετάδοση της θερμότητας ξεκινάει από την επιφάνεια του δαπέδου και όχι από το ύψος των θερμαντικών σωμάτων της κλασσικής θέρμανσης (1,20μ.) ή των κλιματιστικών (2,50μ.) καταφέρνουμε να επιτύχουμε επιθυμητές θερμοκρασίες ακόμα και σε χώρους με μεγάλο ύψος γιατί θερμαίνουμε το λειτουργικό ύψος του χώρου (περίπου 2,10μ.) και όχι την οροφή του κτιρίου (όπως στα κλασσικά συστήματα). 
Ακόμη, καλύπτει ανάγκες κτιρίων με μεγάλα ανοίγματα όπου δεν υπάρχουν διαθέσιμοι εξωτερικοί τοίχοι για να τοποθετηθούν θερμαντικά σώματα, με αποτέλεσμα η θέρμανση δαπέδου να βοηθά. τους σύγχρονους αρχιτεκτονικούς σχεδιασμούς.

 

 

Λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας νερού που απαιτεί η ενδοδαπέδια θέρμανση για τη λειτουργία της , είναι συμβατή με οποιαδήποτε πηγή ενέργειας είτε πρόκειται για λέβητα πετρελαίου ή φυσικού αερίου, αντλία θερμότητας αέρος νερού ή γεωθερμίας, ηλιακή ενέργεια, ενεργειακά τζάκια κ.α.
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
      
© 2014 - thermorado.gr -- Κατασκευη eshop by infocus